Ταξίδι Αναψυχής...
στο κέντρο της ψυχής

Ποιοι είμαστε

Η ιστορία ξεκινά πριν τρεις και βάλε δεκαετίες,  τότε που ήμασταν ακόμα παιδιά...

Στο μαγικό αυτό βουνό συναντήθηκαν ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, που παρόλο που μεγάλωσαν πολύ διαφορετικά, ο ένας στο χωριό και ή άλλη στην πόλη, με άλλους ρυθμούς και άλλες παραστάσεις, πάντα μοιράζονταν την κοινή αγάπη τους για τον ιδιαίτερο αυτό τόπο. Τα χρόνια πέρασαν, ο καθένας ακολούθησε το δικό του δρόμο, πήγαμε και ήρθαμε, εντός κι εκτός Ελλάδας, εξελιχθήκαμε ως επαγγελματίες στον χώρο της ψυχικής υγείας αλλά και σαν άνθρωποι, δεθήκαμε μεταξύ μας και με νέα πρόσωπα που μπήκαν στις ζωές μας, ταξιδέψαμε, γνωρίσαμε καινούργια πράγματα, αλλά στο τέλος της ημέρας πάντα επιστρέφουμε εκεί που η καρδιά μας ευφραίνεται και η ψυχή μας γαληνεύει, στο χωριό μας , τις Πινακάτες.

Επιθυμία μας είναι, αυτό το καλοκαίρι και για πολλά ακόμα, στον τόπο αυτό που έχουμε αγαπήσει τόσο εμείς, κάτω από τα αιωνόβια πλατάνια, στη δροσερή και θαλερή σκιά τους, με την εμψύχωση και τις γνώσεις έμπειρων θεραπευτών, να συναντηθούν άνθρωποι με κοινό ενδιαφέρον τη θεωρητική και βιωματική κατανόηση της έννοιας «θεραπεία της ψυχής» και της σημαντικότητας του φυσικού περιβάλλοντος στην ίδια τη θεραπευτική διαδικασία.

Το Πήλιο, ως τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συνδυάζει αρμονικά διακοπές στο βουνό και τη θάλασσα και ως μυθικός και θεραπευτικός τόπος ξυπνάει όλες τις αισθήσεις για να προσφέρει εσωτερική ηρεμία και γαλήνη. Το Xωριό Ψ σε μια συγκυρία δύσκολη για τη χώρα αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει έναν τόπο συνάντησης, επαφής , μοιράσματος και ουσιαστικής φροντίδας της ψυχής.

 

Δημήτρης Παντελής & Αταλάντη Απέργη

Διοργάνωση